El març del 2017, ara fa un any, es va procedir a l’elecció d’una nova Junta Directiva a l’Associació Veïns Devesa-Güell. Amb molta il·lusió vaig agafar el relleu i vam començar a treballar juntament amb la resta de l’equip en aquest nou repte. El nostre propòsit va ser continuar treballant per la millora del barri i la qualitat de vida del veïnatge. Fomentant la participació de veïnes i veïns en la vida comunitària, cultural, social, organitzant festes populars, actes cívics, accions solidàries… Promovent la cultura i l’educació i donant visibilitat i reconeixement a la dona al barri. Recordant sempre qui som i d’on venim i ajudant a preservarla memòria del barri.

L’Associació és una entitat oberta a tots els veïns i veïnes que pot actuar com un interlocutor vàlid entre les persones del barri i els poders públics. Des de la Junta volem agrair a tothom la seva col·laboració, en especial als nostres socis i als joves del barri, com l’agrupació Joan Pons “Els del Cau”, en la realització de la Castanyada, el Carnestoltes, la Festa Major…, com també a aquells comerços i entitats que sempre han recolzat l’Associació.

A tots ells, moltes gràcies. El barri està orgullós de portar el nom de Devesa-Güell. El Güell és un dels rius importants de Girona però sobretot estem orgullosos del nom Devesa, un dels Parcs Urbans més grans de Catalunya, i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) des del 1988. Ha de deixar de ser un paradís perdut per ser un Paradís Retrobat, que tots ens el sentim nostre, i no sigui tan sols un punt de referència per esdeveniments macros que serveixin per grans titulars, que no ens identifiquen com a gironins i gironines. FEM-NOS NOSTRE EL PARC DE LA DEVESA. Donem també les gràcies a la Plataforma Salvem la Devesa (on s’hi inclouen diferents associacions i entitats) per la feina incansable que està fent per salvaguardar aquest gran Parc. Us encoratgem a formar-ne part.

En aquesta memòria que teniu a les vostres mans, podreu veure totes les activitats que s’han organitzat durant l’any 2017, algunes de les quals s’han fet amb la col·laboració de l’Ajuntament de Girona, dins del pressupostos participats que votem cada any a l’apartat de dinamització.

Us presentem la nova pàgina web de l’associació on hi ha tot el que ha fet, fa i farà l’Associació aquest 2018. S’ha elaborat una agenda d’activitats amb els cursos habituals, xerrades-col·loquis de primavera cada divendres del mes de març i abril que comptaran amb una sala d’entreteniment per la mainada perquè les mares, pares i avis i àvies que vinguin estiguin més còmodes.

Aquest any comencem un nou projecte que porta per nom “Amb veu i mirada dels avis” que pretén conservar la memòria històrica del nostre barri. Us convidem a aportar-hi les vostres fotografies o a participar a les entrevistes que es realitzaran per posar veus al projecte. Poseu-vos en contacte amb l’Associació per telèfon o per correu electrònic i amb molt de gust ens posarem en contacte amb vosaltres. L’associació us necessita. Sempre sereubenvinguts per formar-ne part, per suggerir-nos noves idees,projectes, què podem fer per dinamitzar més el barri…

Es il·lusionant i un plaer treballar pel barri!

 

M. Àngels Cedacers
Presidenta de l’Associació del
barri Devesa-Güell